Re: Creating Europe

Product: Liveregistratie & Sfeerimpressie
Lengte: Verschillend
Klant: De Balie
Website: balie.nl
Helaas kunnen we op het moment geen videomateriaal plaatsen i.v.m. vertrouwelijke informatie.

Omschrijving Project

Op 1,2 en 3 juni 2016 kwamen kunstenaars en denkers uit heel Europa samen in Amsterdam voor Re: Creating Europe, het eerste Forum on European Culture. Het Forum focust op de kracht, impact en waarde van kunst en cultuur voor Europa. Theatervoorstellingen, debatten, exposities, gesprekken en filmvertoningen vinden plaats in o.a. De Balie, Het Concertgebouw, DeLaMar Theater, Theater Bellevue, Stedelijk Museum, Rijksakademie van beeldende kunsten, Melkweg ,Theater Frascati en het Stedelijk Museum.

Met onder meer interviews en sprekers als Rem Koolhaas, Luuk van Middelaar, György Konrád, Ulrich Seidl, Jet Bussemaker, Philipp Blom en Arnon Grunberg. Maar ook een Boekpresentatie van de bundel Re: Thinking Europe met een selectie van verrassende hoogtepunten uit de hedendaagse kunst kwamen aan bod. Tot slot waren er diverse theatervoorstellingen, met en door o.a. Jude Law, Monic Hendrickx, Halina Reijn, Ivo van Hove, Gijs Scholten van Aschat en Robert de Hoog.

Hatseflats Media heeft voor het event onder andere de livestream van de openingsvoorstelling, multicamera registraties van diverse events en een algemene sfeerimpressie van het gehele event verzorgd.