School der Poëzie

Met school der Poëzie kan er door jongeren kennis gemaakt worden met poëzie. Denk bijvoorbeeld aan zelf gedichten schrijven en performen. Tijdens compacte lesprogramma's laten jongeren zich inspireren door poëzie, onder begeleiding van gespecialiseerde docenten. Projecten worden afgesloten m.b.v. het theaterprogramma PoëzieRevue.

Tijdens een Revue komen erkende dichters hun gedichten voorlezen en lezen de jongeren hun zelf geschreven gedichten voor. Het voorlezen van de gedichten wordt afgewisseld met verschillende (dans)acts en muziek. Onze VJ heeft in opdracht van Veejays.com de visuals en introfilm gerealiseerd. Dit allemaal geïnspireerd op de uitgekozen dichtbundels. Doordat alle visuals live aangestuurd worden, kan er beeldtechnisch ingespeeld worden op de verschillende gedichten van de jongeren.
Culture Events

Met het groeiende aantal prikkels is het tegenwoordig veel moeilijker om iemands aandacht te krijgen en vast te houden. Musea, exposities, band performances, overal waar mensen zijn, is bewegend beeld een toevoeging. Beeld wordt sneller opgenomen door het brein dan tekst. Het is tevens ook een extra blikvanger. Zo krijgt een concert een hele andere dimensie voor het publiek wanneer de songteksten worden ondersteund door bewegend beeld. Aantrekkelijke visuele content speelt bij jouw producten een grote rol. Hetzelfde geldt voor een museum: kunstwerken kunnen tot leven gewekt worden. Dit is onder andere een goede manier om de aandacht van de jongeren te behouden.