Meidagen

De Meidagen is een theaterstuk over een examenklas tijdens de oorlogsjaren. Geschreven door Dick van den Heuvel. Hij baseerde zijn script op interviews met oud-scholieren uit de eerste dagen van de Tweede Wereldoorlog, over hun beleving en hoe het hen verging. Het stuk is gebaseerd op waar gebeurde verhalen, maar is vooral een levenslustig verslag over jonge mensen in een prachtige lente, overschaduwd door donkere wolken. Loes van der Staak heeft het stuk in een nieuw (visueel) jasje gestoken.

Het theaterstuk was acht avonden in mei te zien in de Doelenzaal, Amsterdam en onze VJ heeft voor de visuele invulling gezorgd. Dit hield in het maken van een introductiefilm inclusief face morph, uitbreken van de oorlog, het breken van het Glas in loodraam (een heel belangrijk onderdeel in het theaterstuk) en de visuele achtergronden. In totaal was dit goed voor 2 uur beeld. Iedere avond was ze er bij om de visuals live in te sturen.
Culture Events

Met het groeiende aantal prikkels is het tegenwoordig veel moeilijker om iemands aandacht te krijgen en vast te houden. Musea, exposities, band performances, overal waar mensen zijn, is bewegend beeld een toevoeging. Beeld wordt sneller opgenomen door het brein dan tekst. Het is tevens ook een extra blikvanger. Zo krijgt een concert een hele andere dimensie voor het publiek wanneer de songteksten worden ondersteund door bewegend beeld. Aantrekkelijke visuele content speelt bij jouw producten een grote rol. Hetzelfde geldt voor een museum: kunstwerken kunnen tot leven gewekt worden. Dit is onder andere een goede manier om de aandacht van de jongeren te behouden.