Van Gogh Museum

Elke laatste vrijdagavond van de maand is er in het Van Gogh Museum “Vincent op vrijdag.”. Een uniek avondprogramma in samenwerking met jonge creatieve makers en initiatieven uit Amsterdam.

In opdracht van het Van Gogh Museum en Veejays.com heeft onze VJ zes schilderijen van Vincent van Gogh via animatie tot leven laten komen. Deze schilderijen zijn vervolgens in een app gezet, ontwikkeld door Veejays.com. Het publiek kon enkele vrijdagavonden in het museum door middel van de app zelf de schilderijen over elkaar heen leggen, ze een andere kleur geven of effecten aan de schilderijen toevoegen. Net zoals een VJ dat live zou doen. De resultaten zijn op een enorme muur in het van Gogh museum vertoond en waren zichtbaar vanaf iedere etage van het museum.
Culture Events

Met het groeiende aantal prikkels is het tegenwoordig veel moeilijker om iemands aandacht te krijgen en vast te houden. Musea, exposities, band performances, overal waar mensen zijn, is bewegend beeld een toevoeging. Beeld wordt sneller opgenomen door het brein dan tekst. Het is tevens ook een extra blikvanger. Zo krijgt een concert een hele andere dimensie voor het publiek wanneer de songteksten worden ondersteund door bewegend beeld. Aantrekkelijke visuele content speelt bij jouw producten een grote rol. Hetzelfde geldt voor een museum: kunstwerken kunnen tot leven gewekt worden. Dit is onder andere een goede manier om de aandacht van de jongeren te behouden.