ESA
The Future is now

Product: Animatie (Scenario)
Lengte: 2.37 minuten
Klant: Visualize me - European space agency
Website: esa.nl & visualizeme.net

Omschrijving Project

De European Space Agency (kortweg ESA) is de Europese ruimtevaartorganisatie. Ze houden zich in Europees verband bezig met projecten op het gebied van ruimtevaart, onderzoek van de Aarde, ruimteonderzoek, ontwikkeling van op satellietsystemen gebaseerde technologieën en de bevordering van de Europese economie.

Bij lasers denk je als eerste misschien aan wapens in science fictions films, maar ze spelen ook een belangrijke rol in het alledaagse. Daarnaast zijn ze een belangrijk gereedschap voor de ruimte missies van ESA. Dit is de eerste van een reeks video's over ruimtetechnologie om kinderen te enthousiasmeren voor en over de ruimte en technologie die ESA gebruikt.

Voor de pilot aflevering van een serie geanimeerde webvideo’s over verschillende aspecten van ruimte-technology ontwikkelde Hatseflats Media het script. De doelgroep is kinderen van alle leeftijden over de gehele wereld. De kennis is op een speelse manier doorgegeven, zonder de belangrijke serieuze details uit het oog te verliezen.